Fallback-banner: Badeanlegg

Austrått svømmehall

Prosjekt

Sandnes kommune

Prosjekt levert

2020

Endelig. Det var mer enn 30 år siden sist en ny svømmehall ble åpnet i Sandnes, så det var en etterlengtet dag da hallen endelig sto ferdig. Austrått svømmehall på Iglemyr åpnet dørene for publikum 4. november 2020

Svømmehallen har fått navn Austrått svømmehall, etter at den gikk under navnet Iglemyr svømmehall i prosjekterings- og byggeperioden.

Byggherre: Sandnes kommune

Enwa har levert renseanlegg til de tre bassengene. Hovedbassenget er 25 meter x 21 meter. Det er også et aktivitets- eller treningsbasseng på 8 x 12 meter og opplæring/terapibasseng på 9,5 x 12 meter. I tillegg har svømmehallen et stupebrett på én meter og et stupetårn på 3 meter.

Konkurransebassenget sett fra tribunene. Bassenget har startpaller og stup på en- og tre meter.

Det ble også levert vanngjenvinner til svømmehallen, som en del av målsetningen om lave energikostnader i bygget.

 Anlegget er utstyrt med 3 renseanlegg

Anleggsdata

Antall renseanlegg: 3
Total sirkulert mengde: Kapasitet 210 m3/h, 135 m3/h og 135 m3/h i de tre bassengene
Bassengkonstruksjon: Betong med flis

Når bygget ligger i en myr

Austrått svømmehall ligger i området Iglemyr. Som navnet tilsier, ligger svømmehallen i en myr. Å bygge et stort bygg i en myr, byr på en del utfordringer.

Siden bygget så å si ligger i vann, er hele underetasjen bygget som en vanntett konstruksjon. «Bygget hviler på pæler som er boret ned og gyst fast i fjellet. Samtidig er det festet med strekkpæler, for å hindre oppdrift. Avløpsrørene ligger under betongbunnplaten og hele bygget står på en plate av isopor.». Bygg.no (http://www.bygg.no/article/1435925)

Les mer om de fascinerende løsningene, som blant annet involverer 107 betonglass levert på en dag, og 60 barduner på kryss og tvers gjennom bygget for å få låst vegg og tak sammen.

 Anlegget har mye synlig betong og får en tøff look

Funfact - salamanderhotell:

Siden svømmehallen står i et våtsmarksområde med salamandere, er det etablert et salamanderhotell med egen dam. Det er også laget to salamandertunneler under veien som skiller svømmehallen fra skogsarealet. Slik får salamanderne trygg adkomst fra dammen til skogen.

Du kan se mer om Austrått Svømmehall på faceboksiden deres. Og her er det også en flott video som viser anlegget i detalj.
Lenke til facebooksiden: https://www.facebook.com/austraattsvommehall

Videoomvising

Sandnes kommune har laget denne kule videoen, som viser alt fra bygget, via resepsjon og garderober til bassengene. Vi tar til og med en liten tur ned i det krystallklare vannet. Alt på under to minutter. 

Video-omvisning i hallen

Så er det bare å hoppe uti

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.