Fallback-banner Enwa Group

Bassengvann dreper korona!

30 sekunder er alt som skal til for at Covid-19-viruset dør, ifølge ny forskning. Nå er det virkelig på tide å åpne svømmebassengene igjen! Studien viser at det er liten risiko for overføring av smitte i svømmebassengvann.

Studien er utført av virologer fra Imperial College London, og har ennå ikke blitt fagfellevurdert.

Viruset overlever ikke i svømmebassengvann

Forskerne undersøkte hvor lenge SARS-CoV-2 overlevde i vann med forskjellig nivåer av klor og ved forskjellige pH-nivåer.

Swimming.org forteller at det ble konstatert at 1,5 mg per liter fritt klor, med en pH mellom 7,0 og 7,2 reduserte virusets smittsomhet mer enn 1000 ganger innen 30 sekunder. Ytterligere testing av forskjellige fritt klor- og pH-områder bekreftet at klor i bassengvann var mer effektivt med lavere pH - noe som er i tråd med gjeldende veiledning for svømmebassengdrift.

Konklusjonen var at viruset ikke overlever eller er smittsomt etter å ha vært i bassengvann.

Les mer om denne undersøkelsen her

Aftenposten har også skrevet om saken, og intervjuet trenere og utøvere. 

Stup i innendørs svømmebasseng

Svømmebassengene i England åpnet igjen 12. april 2021. 

IAKS konkluderte med det samme i august 2020

Vi har tidligere også skrevet om internasjonale forbundet for sports- og fritidsanlegg (IAKS), som i august 2020, konkluderte med det samme: Virus formerer seg lite i høy varme, og sprer seg dårlig i høy luftfuktighet. Og i badevannet er det klor, så det er ingen fare for virus i selve vannet. Eller last ned hele rapporten fra internasjonale forbundet for sports- og fritidsanlegg (IAKS) her.

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.