Fallback-banner Enwa Group

Blir lyttet til og får påvirke

Han startet i Enwa som lærling, men ville ha mer skole. Nå er Lasse Sletto ferdig med fire år fagskolestudie som KEM-ingeniør.

– Jeg likte meg godt her, men fortalte ledelsen at jeg ville tilbake til skolebenken og fikk bare positive reaksjoner. Jeg er glad for at de ga meg den muligheten, sier Lasse Sletto.

I juni 2022 fullførte han den fireårige tekniske fagskolen som inkluderer utdannelse innen 3D-tegning. Ikke alle forstår hva den tidligere lærlingen nå driver med.

 

Mye kompetanse

– Enkelt fortalt tegner jeg 3D-modeller av rørsystemer for vannrensing og avløpsrensing, forteller han.

– Vi er en fin gjeng. Som én av de yngste, drar jeg stor nytte av de andres erfaring. Jeg kan lære noe hver dag, og får samtidig ansvar og tillit, både som tegner og byggeleder på ulike prosjekter.

Som lærling i Enwa hadde han ingen klar plan, men fant raskt ut at han trivdes å jobbe med renseanlegg. Det ga mersmak til å utvikle seg med mer skolegang.

– Renseanlegg har en viktig funksjon i samfunnet. I jobben får jeg ta del i mange avgjørende prosesser, være litt nerd, prøve å forstå, ta utfordringene og løse dem på best mulig måte.

Det er store systemer som skal tegnes fra scratch, og Lasse må samarbeide tett og godt med kollegaene.

Lasse Sletto i samtale

Lasse Sletto i samtale med en kollega. 

Blir lyttet til

– Det er mange flinke folk her, og jeg har stor respekt for andres kunnskap. Men jeg opplever også selv at jeg blir tatt på alvor, at jeg blir lyttet til, får påvirke og ta del i beslutningene. Det synes jeg er veldig fint, og det motiverer meg til å lære enda mer i jobben.

Han beskriver seg selv som rastløs og nysgjerrig, og innrømmer at han fort kunne kjedet seg hvis dagene i Enwa sto stille og den eneste spenningen lå i bobilen, i fiskevann eller på turer med bikkja.

– Det gjør de ikke, fastslår Lasse.

– Jeg møter utfordringer her daglig. Når jeg nå har fullført utdanningen, og også fått en del erfaring, får jeg testet meg både teoretisk og praktisk. Jeg synes det veldig gøy.

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.