Fallback-banner Enwa Group

Økt besøk etter åpning av plaskeland

27. juni 2019 åpnet plaskelandet til Bjørneparken i Flå i Hallingdal, etter syv måneder planlegging og bygging. Enwa Badeanlegg har i samarbeid med API Waterfun levert anlegget.

- Det har gått utrolig raskt, forteller administrerende direktør i Bjørneparken, Kees Oscar Ekeli. Vi startet planleggingen i slutten av 2018, og startet opp byggearbeidene med å rydde trær etter påske. Så har det gått slag i slag, til Plaskeland åpnet 27. juni.

Samarbeidsprosjekt 

Leveransen var et samarbeidsprosjekt, hvor byggherre sammen med lokale entreprenører, har tilrettelagt for at Enwa Badeanlegg og API Waterfun har kunnet levere et attraktivt vannlekeland for store og små.

Vi er veldig glade for å ha valgt Enwa som vår hovedleverandør, sier Ekeli. - Det har vært profesjonalitet fra første stund, og alle avtaler og tidsfrister ble overholdt.

Økt besøkstall

- Bjørneparken har hatt en god sesong, og besøkstallet i sommer økte sammenlignet med fjoråret, sier en fornøyd Kees Oscar Ekeli.

Ekeli utdyper - Bjørneparken har et fôringsprogram med aktiviteter hver time. Vi ser at vi har solgt mange flere todagersbilletter i år, og dette skyldes nok at med Plaskeland har det blitt vanskelig å rekke å gjøre alt i parken på én dag.

Forskrift offentlig badeanlegg

Jonny Mørch, administrerende direktør i Enwa Badeanlegg, forteller at anlegget består av et kraftig renseanlegg som kan rense og resirkulere 70.000 liter vann per time.

Selv om dette ikke er et svømmebasseng, er forskriftskravene for vannrensing i offentlige badeanlegg fulgt for at det skal være maksimal sikkerhet for de som leker i plaskeparken.

Vannet varmes opp med en varmepumpe slik at anlegget krever lite energi og det blir 28-30 grader temperatur på vannet som spruter mot de som leker i parken.

Vi leverer som oftest anlegg bestående av ett eller flere svømmebasseng, med renseanlegg og alt som hører til et offentlig badeanlegg, forteller Mørch. – Dette er første plaskeland vi har vært med på, så dette var et morsomt prosjekt for oss.

Rimelig underholdning for barna

Et plaskeland er et mye rimeligere alternativ, enn et svømmebasseng, om man ønsker flere underholdningsmuligheter og attraksjoner. Det er spesielt driften som er enkel og rimelig i forhold til et basseng. Det er lite en må gjøre av daglig drift og vedlikehold, og med kun noen centimeter vann på overflaten finnes det ingen drukningsfare for barna som leker med vannet.

Utallig muligheter

Det er utallig muligheter for å sprute vannet rundt i et slikt anlegg. Bevegelses-sensorer, håndaktiverte sprutesystemer, bøtter som vippes ned eller fontener er noen mulige attraksjoner, forklarer Mørch. Vannet tas raskt unna, renses og sprøytes tilbake via dyser.

Plaskeland Bjørneparken i Flå

Lek i vann er gøy

- Jeg er spesielt fornøyd med at Plaskeland supplerer dyreopplevelsen veldig godt på de varme dagene, sier Ekeli i Bjørneparken. - Vi har savnet vann i parken i alle år. Lekeapparater med vann er veldig gøy, og som leder oppleves det veldig fint å ha vannapparater uten drukningsfare for barna.

Vi har opplevd Enwa som en samarbeidsaktør med tilstrekkelig fleksibilitet til å løse de praktiske utfordringene som nødvendigvis vil dukke opp i et prosjekt som bygges så raskt, avslutter Ekeli fra Bjørneparken.

Plaskeland i Bjørneparken. Foto: Bjørneparken
Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.