Banner Water Technology

Enwa leverer ferskvannsanlegg for behandling av laks

Enwa leverer ferskvannsanlegg for innbygging i brønnbåt med kapasitet på hele  6,0 millioner liter vann pr. døgn.

DESS Aquaculture Shipping AS (DAS) har nylig kontrahert 2 nye store brønnbåter fra Artic Group (bilde av båten) med en kapasitet  for ferskvannsproduksjon på 6000 qm vann pr. dag (6 millioner liter). Båtene er 76 meter lange og har en bredde på15 meter.

Ferskvannsbehandling - den mest effektive behandlingen

Ferskvannsbehandling seiler opp som den mest effektive, skånsomme og bærekraftige behandlingen av laks. Produksjon av store mengder ferskvann til en lav kostnad kombinert med effektiv innbygging i kompakte og spesialiserte fartøy krever betydelig kunnskap og erfaring. Samarbeidet mellom Artic Group, SEACON og Enwa vil frembringe et fartøy med kapasiteter som ved leveranse vil være et fartøy som setter en ny standard i bransjen, uttaler prosjekt og utviklingsleder i Dess Aquacultur shipping AS, Henrik A Larsen.

Enwa leverer ferskvannsanlegg

Etter forhandlinger med flere leverandører av vannbehandlingssystemer ble det klart for DAS og Artic Group at norske Enwa samlet sett var den mest konkurransedyktige tilbyderen. Enwa hadde innsikt og kunnskap om en slik leveranse som overgikk de andre tilbyderne, uttaler Ove Vilnes, eier av Artic Group.

Anleggene som bygges inn i forskipet (bilde) er designet og RO sammenstilt i Enwa sine produksjonslokaler i Gøteborg. Bjørn Dørum i Enwa uttaler at anleggene som er under produksjon planlegges levert før sommeren 2017. Første båt blir klar 1. kvartal 2018 og båt nummer 2 sommeren 2018.

Kompetense på mange områder

Avsalting av slike store mengder sjøvann krever kunnskap på mange områder hvorav selve avsaltingsprosessen trolig er den enkleste. Kunnskap om råvannsforhold, innhold i havet, sesongmessige og lokalitetsmessige endringer er essensielle for å kunne dimensjonere så driftssikre og økonomieffektive anlegg som mulig. Vår teknologiske utvikling er blant annet basert på forskningsresultater sammen med norske og internasjonale oseanografiske miljøer.

Det maritime prosjekteringsselskapet Seacon AS i Måløy har designet båten. Dette selskapet har spesielt god kompetanse på design og plassering av utstyr på små flater og i trange rom, noe som var absolutt avgjørende for å få på plass et så vidt stort vannanlegg, uttaler reder Ove Vilnes.

Fakta om hoved aktørene i prosjektet

Artic Group
Rederiet ble startet i 1987, av Ove N. Vilnes.. På 90- tallet  startet rederiet med fiskefortransport. I 2004 bygget rederiet sitt første nybygg ”Artic Fjord”. I 2006 ble nybygg nr. 2 ”Artic Lady” overlevert, og nybyggene har kommet fortløpende, og rederiet har nå 6 skip i daglig drift for oppdrettsnæringen.  Rederiet har spesialisert seg på nybygg, som er spesial tilpasset befrakters behov, og er kjent for å levere kvalitets nybygg, til svært lave priser.

Artic Group har en kontrakt på 2 brønnbåter som hver har en kapasitet  for vannproduksjon på 6000 tonn/dag, og har i tillegg en opsjon på ytterligere 2 brønnbåter. Båtene koster i overkant av 200 mill.

DESS Aquaculture Shipping ASA
DESS Aquaculture Shipping ASA er et selskap eid av Deep Sea Supply AS og Marine Harvest ASA og har som forretningside å drive shippingvirksomhet innen akvakultur og fiskeri innenlands og utenlands. Selskapets hovedkontor er i Grimstad.

For ytterligere informasjon kontakt:

Bjørn Dørum, Enwa Water Technology AS på 908 65 301

Kontakt oss

Water Technology

Telefon: 52 76 16 50

Enwa Support

Telefon: 33 48 80 50

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Til Industri og eiendom / Enwa Support

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.