Banner Water Technology

Ferskt drikkevann til Väderöarna

Enwa leverer to omvendt osmose anlegg til den nye gjestehavnen på Väderöarna i Sverige.

Den nye gjestehavnen inkludert nytt serviceanlegg åpnet i begynnelsen av juni 2014. Serviceanlegget består av en mindre utstillingshall, et havnekontor og fasiliteter for dusj, toaletter samt mulighet for båteiere å fylle opp vanntanker med ferskvann.

En av Sverige's mest bemerkelsesverdige havområder

Nordre Väderöarna ligger i skjærgården i Bohuslän på vestkysten av Sverige, ca 130 km nord fra Göteborg. Øyene ligger 13 km utenfor fastlandet (Fjällbacka). Väderöarna er et marint naturreservat som omfatter 99% vann. Sammen med tilstøtende Kosterhavet, utgjør det et av Sveriges mest bemerkelsesverdige havområder, med et mangfold av dyre- og plantearter. Det har et av Sveriges varmeste og mest forblåste klima, og du kan for eksempel finne en av de største selkoloniene i Bohuslän. Det unike klimaet gir en spennende kombinasjon av frodige planter og goldt sårbarhet. Ornitologer, fiskere, dykkere og andre naturinteresserte har mye å oppdage på øygruppen, både over og under havoverflaten. Før i tiden ble havområdene utenfor Väderöarna fryktet og mange skip forliste her. Pilotens stasjon på Storö fra 1754 gjorde frakt tryggere. Stasjonen var bemannet frem til 1960-tallet. I dag er det et vertshus på Storön, med en restaurant og møtefasiliteter som er åpent hele året. Den gamle losstasjonen forblir på toppen av øya, og tilbyr en fantastisk utsikt over omgivelsene. Det er også en gjestehavn for båter og taxibåter går til og fra øya.

Modernisert gjestehavn med nye servicefasiliteter

Ved utgangen av 2013 startet Statens fastighetsverk, SFV, prosessen med å forbedre gjestehavnen ved å legge til et servicested på Väderöarna. Prosjektet var en konsekvens av SFV's visjon om å gjøre øyene mer tilgjengelig og mer behagelig å bo på. Enwa ble kontaktet da en forespørsel ble sendt ut til lokale entreprenører til å bygge servicehuset i gjestehavnen.

Prosjektet

Enwa har levert to omvendt osmose anlegg til gjestehavnen. Anlegget har to separate linjer for produksjon av drikkevann. Hver linje har en matepumpe og forbehandling med sandfilter. Etter omvendt osmose enhetene behandles vannet med et filter som øker pH-verdien og gir vannet bedre smak. Vannet samles opp i en tank og før distribusjon passerer det gjennom et UV-lys. Hver linje har en kapasitet på 15m3 vann i døgnet.

Kontakt oss

Water Technology

Telefon: 52 76 16 50

Enwa Support

Telefon: 33 48 80 50

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Til Industri og eiendom / Enwa Support

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.