Banner Water Technology

Enwa samarbeider med universiteter om forskning på fiskevelferd

Hydrogensulfid (H2S) har forårsaket flere tilfeller av massedød i oppdrettsanlegg med brakk- eller sjøvann som bruker resirkulerende akvakultursystemer (RAS).

I Norges Forskningsråds (NFR) prosjekt «Aquasulfat» undersøkes muligheten for å redusere risikoen for H2S-produksjon ved å fjerne sulfat fra inntaksvannet med nanomembranfiltrering.

Treårig samarbeidsprosjekt

Enwa er prosjektleder for F&U-prosjektet som går over 3 år i samarbeid med Universitetet i Bergen(UIB), NIVA, Dansk Teknisk Universitet(DTU) og Sterling University, England.

H2S gass kan dannes i oppdrettsanlegg på land med RAS (Resirkuleringsanlegg) og en av driverne for dette er SO4 (sulfat) som finnes  i sjøvannet som tilsettes i forbindelse med smolitifisering (tilvenning fra fersk- til saltvann).

Enwa har levert anlegget som tar ut sulfatet.

Vekstvilkår og fiskevelferd

Prosjektet går ut på og forske på fiskens vekstvilkår og fiskevelferd når vi manipulerer vannet. Til nå er det ingen rapporterte endringer på fisken.

Les artikkelen i International Aquafeed magazine eller se pdf under.

Ilaks.no skriver i en tidligere artikkel at anlegget og renseteknologien er basert på løsninger som blant annet brukes i oljenæringen. Intensjonen er å sikre at man kan bruke sjøvann som spedevann i RAS-anlegg, samtidig som risikoen for at det skal dannes hydrogensulfid (H2S), reduseres (Ilaks.no).

Kontakt oss

Water Technology

Telefon: 52 76 16 50

Enwa Support

Telefon: 33 48 80 50

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Til Industri og eiendom / Enwa Support

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.