Fallback-banner: Infrastruktur

30 EnwaMatic til nye SUS

Enwa leverer 30 stykk EnwaMatic vannbehandlingsanlegg til nye Stavanger universitetssykehus. 

Nye SUS Stavanger Universitet Sykehus, med et budsjett på cirka 11,5 milliarder kroner, har en planlagt størrelse på omkring 125.000 m2.

På størrelse med Munch x 5

Dette tilsvarer nesten fem nye Munch-museer, seks nye Deichman-bibliotek eller tre Nasjonalmuseer. Dermed blir Nye SUS et av Norges desidert største sykehus.
Prosjektet ble opprinnelig kalt SUS 2023, men ble omdøpt til Nye SUS da det ble klart at det ikke ville bli ferdig i 2023 likevel.

Det nye universitetssykehuset på Ullandhaug skulle i utgangspunktet stå ferdig i 2023, men nå ser prosjektdirektøren for seg at det nye sykehuset vil åpne dørene tidligst høsten 2024.

Fjernvarme

Byggene er tilknyttet fjernvarme, og oppvarming skjer via vannbåren gulvvarme. Byggene har også vannbårne komfort-kjøleanlegg.

30 EnwaMatic vannbehandligsanlegg fra Enwa

Som en del av tiltakene for å forebygge drift- og vedlikeholdskostnader og opprettholde god vannkvalitet i de ulike varme- og kjøleanlegg, skal det under ferdigstillelse av byggene installeres flere enn 30 stykk EnwaMatic vannbehandlingsanlegg fra Enwa.

Multifilter

EnwaMatic er et alkalisk multifilter som filtrerer ut partikler og slam, regulerer pH, alkalitet og hardhet, samt fungerer som en automatisk luftutskiller og en naturlig bakteriebarriere.

Enwa – nr. 1 på kjemikaliefri vannbehandling leverer selvsagt også kjemikaliefritt til SUS.

Dette vil gi sykehuset energi- og miljøeffektive vannbehandlingsanlegg, som også bidrar til å redusere energi- forbruket og øke levetiden for alle systemkomponenter gjennom riktig vannkvalitet.

Nordvärmeforeningen anbefalinger

EnwaMatic leverer vannkvalitet iht. anbefalingen fra Nordvärmeforeningens i deres rapport om korrosjon og vannbehandling i nordiske fjernvarmesystem.

• Utseende: Klart
• pH: 9-10,5
• Oppløst jern (Fe): <0,1 mg/l
• Oppløst kopper (Cu): <0,05 mg/l
• Suspendert stoff: <10 mg/l

Enwa er stolte av å kunne levere EnwaMatic vannbehandlingsanlegg til et så stort prestisjeprosjekt, som Nye Stavanger universitetssykehus er.

- Vi ønsker å takke våre kunder og samarbeidspartnere, Bravida AS, Brødrene Dahl AS og Sig. Halvorsen AS, for svært godt samarbeide i prosessen, sier Henrik Rosenquist, salgssjef i Enwa Support.

Kontakt info

Enwa PMI

Telefon: 33 48 80 50

Enwa Support

Telefon: 33 48 80 50

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Til Enwa Supports nettside

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.