Fallback-banner: Infrastruktur

På jobb for en grønnere fremtid

Publisert 27.01.2017

Energi & Vann arbeider med prosjekter i hele landet der energieffektivitet og grønne løsninger er et av fokusene.

Fra hovedkontoret på Kullerød i Sandefjord arbeider Enwas Energi & Vann-divisjon med prosjekter i hele landet der energieffektivitet og grønne løsninger er et av fokusene. I månedsskiftet januar-februar arrangeres den årlige Enova-konferansen i Trondheim, Enwa er naturligvis tilstede for å holde seg oppdatert på energieffektiv teknologi og klimavennlige løsninger, samt å møte kontakter i næringslivet  som deler fokuset på energi og klima.

Energi som fellesnevner

Enwa Energi & Vann er en av Norges største tekniske entreprenører som leverer entrepriser innenfor områdene fjernvarme, vannverk, industri, prosess og energisentraler. Energi er fellesnevneren, og det søkes stadig etter nye og innovative måter å løse oppgaver på for å gjøre prosjektene mer energieffektive og klimavennlige.

«Alt vi gjør, er på en eller annen måte knyttet til bruk av energi.» sier Daglig leder i Enwa PMI Jørgen Arnesen. «Enwa PMI er et selskap som ønsker å sette standard i markedet, det å være best i klassen på energieffektive og klimavennlige løsninger er derfor et klart mål. Vi velger alltid den mest fornuftige løsningen i forhold til energi og klima, men det er også en av våre oppgaver som entreprenør å identifisere muligheter for våre kunder og bidra til å gjennomføre disse. Dette krever god kjennskap til Enovas støtteordninger, vi bistår gjerne våre kunder med å utforme søknader om støtte til energieffektiviserende tiltak

Tenker utenfor boksen

Enwa PMI arbeider med mange ulike typer prosjekter innen ulike fagområder, det er derfor nødvendig å være oppdatert på ny teknologi samt å se muligheter for å benytte denne på tvers av avdelinger.

«Gjennom å arbeide med tekniske entrepriser må man ofte tenke utenfor boksen.» Sier Teknisk sjef i Enwa PMI Audun Haga. «I mange prosjekter ser vi muligheter til å løse problemer på en smartere måte enn den tradisjonelle, vi oppmuntrer våre prosjektledere til å arbeide aktivt for å identifisere og implementere slike løsninger. Et godt eksempel finner vi på et av vannbehandlingsanleggene vi har levert, der vi i stedet for å installere en tradisjonell trykkreduksjonsventil på råvannsinntaket benyttet et minikraftverk som utnytter vanntrykket på innløpet til å produsere elektrisitet som benyttes til å drive anleggets pumper, rensesystemer og liknende.»

Grønn energi for Forsvarsbygg

I november startet Enwa PMI arbeidet med å bygge ny energisentral for Forsvarsbygg ved Ørland Kampflybase utenfor Trondheim. Prosjektet er realisert som resultat av Forsvarsbyggs strategi om å fase ut all fossil fyring i sine anlegg, det har derfor vært et betydelig fokus på energi- og klimavennlige løsninger.

«Energisentralen på Ørland er et utrolig spennende og viktig prosjekt for både oss og Forsvarsbygg.» sier Avdelingsleder for Energisentraler i Enwa PMI, Mads A. Kjærås. «Vi bygger en av landets mest energieffektive energisentraler på Ørland, og fokuset på energi og klima går igjen i alle faser av prosjektet. Det er blant annet valgt å benytte et HFO kjølemedie i varmepumpene som installeres, dette er et syntetisk medie som har en minimal innvirkning på global oppvarming (GWP).»

Totalentreprisen har en verdi på 26 MNOK og omfatter prosjektering og etablering av prosessanlegget som er basert på varmepumper samt rørforbindelsen til brønnpark og fjernvarmenett. Det arbeides med mekanisk ferdigstilling i disse dager, og det er forventet at anlegget overleveres før påske.

Kontakt info

Enwa PMI

Telefon: 33 48 80 50

Enwa Support

Telefon: 33 48 80 50

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Til Enwa Supports nettside

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.