Fallback-banner Enwa Group

Enwa renseanlegg flyter i Arendal gjestehavn

Her er det deilig badetemperatur, selv ved dårlig vær.

Bassenget åpnet i slutten av sommeren 2016 for en kort testperiode og har i år hatt sin første hele sesong. Til tross for en ganske kjølig sommer har badevannet hatt en behagelig temperatur på sirka 25 grader. Det er mer en man kan si om sjøen rett utenfor bassengveggen.

Montører i ubalanse

Enwa Badeanlegg har levert renseanlegget til dette prosjektet.

Teknisk rom er en del av den flytende konstruksjonen og alt av komponenter befinner seg under vannspeilet langs bassengets ene kortside. Komponentene er festet i vegg og gulv, men er virkelig langt fra den trygge kjelleren vi vanligvis installerer de i. Det samme kan man si om montørene da de monterte det flytende anlegget. Et bassengfirma er ikke nødvendigvis vant til sjøgang.

Standardkomponenter

Leveransen for Enwa bestod av komponenter av standard utførelse. Da renseanlegget ikke er i kontakt med sjøvann ble det ikke stilt

høyere krav til produktenes egenskaper enn ved landbaserte leveranser.  

Energien til oppvarming av bassengvannet kommer hovedsakelig fra to effektive varmepumper. De er plassert rett ovenfor vannflaten og fint integrert i bassengets design.

Modulkonstruksjon

Bassenget er bygget i et sandwich-materiale av bedriften Csub, også de fra Arendal, og måler 25x10 meter. Grunnet modulkonstruksjonen kan størrelsen tilpasses kundens ønsker. Med i denne leveransen til gjestehavnen var også et flytende garderobeanlegg.

Vellykket pilotprosjekt

Det flytende bassenget i Arendal ble gjennomført som et pilotprosjekt sammen med Lite House - et Arendal-firma som har spesialisert seg på flytemoduler. Grunnet den lave investeringskostnaden, sammenlignet med et basseng på land, er det nå flere som har fått opp interessen for flytende bassenger.
Enwa har gjort seg noen viktige erfaringer på dette første prosjektet med et flytende svømmebasseng. Skulle det blir flere lignende prosjekter, så har Enwa løsningene klare!
For de svømmeglade i Arendal har prosjektet uansett vært særdeles vellykket. Sommerens svømmetreninger har kunnet gjennomføres uten våtdrakt.

Spennede nyhet

Svømmeanlegget til Lite-House og Enwa har vært i nyhetene flere ganger i løpet av det siste året. Her kan du se og høre mer om saken:

https://www.nrk.no/sorlandet/her-kan-du-hoppe-i-_havet_-utan-a-fryse-1.13032809

https://www.nrk.no/sorlandet/hadde-ikke-trodd-at-sa-mange-ville-bade-her-1.13665625

For ytterligere informasjon, kontakt:
Øystein Amundsen, Markedssjef Enwa Badeanlegg AS
+47 913 46 504

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.