Fallback-banner Enwa Group

Enwas historie

Bildet av varebiler med Enwalogo og bygget i Sandefjord

Enwa ble etablert i 1996, med en ansatt, og har gjennom årene utviklet produkter og spennende arbeidsplasser slik vi nå er 270 ansatte 4 land. 

I 1996 fikk hovedaksjonær, Sverre Hanssen, det klart for seg at Vann og Miljø alltid vil være et godt marked. Han etablerte derfor RC EnWa AS som en del av konsernet RC Gruppen. Bokstavene sto for Rogaland Consulting Envionment & Water).

AquaMatic, som er forløperen til dagens EnwaMatic® ble funnet opp, patentert og designet i Stavanger. De første sorte modellene ble produsert i USA og en av de første kundene var i regjeringskvartalet, Oslo. Lager, laboratorium og kontorer ble etablert i Stavanger og i Oslo ble salgskontoret bemannet med en selger. Pionerer fra den tiden arbeider fortsatt i Enwa.

De første oppkjøpene

For å få kontroll på produksjonen av egne produkter startet oppkjøpene av bedrifter med potensial for utvikling. I 1997/98 kjøpte RC EnWa seg inn i de svenske bedriftene Aqua Filterteknik og MT Freshwater som hadde tre ansatte hver. MT Freshwater var blant de første leverandørene av avsaltingsanlegg (RO) og hadde erfaring fra tidlig på 80-tallet.

Det er disse bedriftene som sammen har utviklet seg til Enwa Water Technology AB i Göteborg hvor også Enwa Badanläggningar AB integrert i 2019.

Enwa PMI

RC EnWa overtok 100% av Pindsle Mekaniske Industri (PMI) i Sandefjord i 1998. Med sine 35 ansatte den gang, ble det den største enheten i konsernet. Den posisjonen har Enwa PMI fortsatt.

Enwa Badeanlegg og Enwa Pahlen

ABC Tech (Enwa Badeanlegg) ble kjøpt i 2007. I 2010 kjøpte Enwa også Pahlen International AS som selger svømmebasseng og massasjebad til privatmarkedet under navnet Enwa Pahlen. Divisjonen Enwa Pool så at det svenske markedet hadde behov for flere leverandører og etablerte nytt selskap i Karlstad i 2012. Virksomheten er nå flyttet til Gøteborg hvor den inngår i Enwa Water Technology AB.

Enwa UK

Enwa UK startet ved at Glenn, som skulle avslutte sin tidsbegrensede ansettelse hos Enwa i Stavanger, ba om å få prøve å selge EnwaMatic® hjemme i UK. Etter mange suksesser og noen nedturer har Enwa UK over flere år holdt posisjonen som Enwa konsernets mest lønnsomme enhet og har over 20 ansatte i dag.

Enwa Germany

Enwa Germany ble etablert i 2009. Som i UK er EnwaMatic® det viktigste produktet. Vi utvider for tiden med flere selgere for å være representert både nord og syd i Tyskland.

Enwa Support

Enwa Support i Sandefjord ble etablert i 2015 og heter «Support» fordi markedet trenger en leverandør som kan støtte opp om nødvendig drift av vannbehandlingsutstyr i vid forstand. Enwa Support leverer servicetjenester, produkter og entrepriser i VVS -segmentet.

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.