Fallback-banner: Badeanlegg

Åpner ny MEGA-fabrikk basert på gjenbruk

Fabrikkåpning Dryden Aquas AFM filterfabrikk i Basel, Sveits (overlegne filtreringsegenskaper ift sandfilter)

Dryden Aquas nye høyteknologiske gjenbruksfabrikk bruker gamle vinflasker for å produsere filtermedie, regnvann for å vaske og sterilisere produktet, og solcellestrøm som energi – alt for å lage verdens beste filtermedie. 

Ved hjelp av solcellerpaneler og varmegjenvinningssystemer, produserer fabrikken 100 % av kraften som behøves til å drive fabrikken. 

Etter sprengt kapasitet i Skottland åpnet den nye fabrikken i Sveits i januar. 

Dryden Aquas AFM filterfabrikk i Basel, Sveits (alternativ til sandfilter)

Bærekraft

Vannet som brukes til vasking av filtermediet er regnvann. Vaskevannet resirkuleres også og renses med AFM filtermediet – produktet som produseres i fabrikken. Restproduktet (slagget fra vaskevannet) sendes bort til produksjon av biogass.  

Det var fascinerende å se hvordan de har tenkt på bærekraft i alle faser av prosessen, forteller Jonny Mørch, administrerende direktør i Enwa Badeanlegg.

Fabrikken skal produsere det nyutviklede AFM® ng filtermediet som er sertifisert ned til 1 mikron.

AFM er et 100 % bioresistent, og selvsteriliserende filtermedie, som kan byttes direkte med sand, i vanlig sandfiltre.

- Vi prøver å forhindre og forebygge istedenfor å drepe bakterier, forklarer Dr. Howard Dryden, gründer av Dryden Aqua og en av verdens ledende marinebiologer. På den måten vil biproduktene fra klor og andre desinfiserende midler reduseres.

Eliminerer krypto og legionella

Filtermediet fanger opp såpass små partikler at krypto og legionella blir eliminert, og overflaten av vannet vil inneholde betraktelig mindre trikloraminer, som er spesielt skadelig for små barn.

Etter stor suksess med AFM, er kapasiteten til fabrikken til Dryden Aqua i Skottland sprengt, og ny fabrikk for nyutviklede og mer sofistikerte AFM®ng måtte bygges.

AFM istendenfor filtersand, energibesparende og selvsteriliserende

Fabrikk på 9 måneder

Etter 9 måneders bygging er en ny produksjonsenhet på 7000m2 i Sveits på plass. Det er den mest sofistikerte og bærekraftige glassforedlingsfabrikken i verden.

Den er helautomatisert og har en kapasitet på 30.000 tonn AFM per år. 100 % av det elektriske forbruket vil bli drevet av solenergi, og vaskeprosessen vil bruke 100 % regnvann.

Vi ønsker å holde jorden grønn og forsyne bassengmarkedet med den beste teknologien, forteller Dryden Aqua.

Jonny Mørch i Enwa Badeanlegg var på fabrikkåpningen og fikk sett prosessen på nært hold. Den nye fabrikken ligger i Basel i Sveits og hadde vært i drift i fem dager, da Enwa Badeanlegg besøkte i januar.

- Hele fabrikken er fullautomatisert, og skal drives med kun tre arbeidere når full produksjon er i gang, forteller Jonny imponert.

AFM - aktivert filtermedie
AFM glasskorn, alternativ til sandfiltermedie - selvsteriliserende og energibesparende

Om Dryden Aqua

Dryden Aqua består av marinebiologer som spesialiserer seg på vannbehandling av svømmebasseng. Utfordringen er å eliminere giftige desinfeksjonsbiprodukter og gi den beste luft- og vannkvaliteten på markedet. I over 35 år har Dryden Aqua jobbet med klorerte systemer for delfiner og andre marine pattedyr. I dag er vannbehandlingsløsningene til Dryden Aqua introdusert til bassengindustrien - og i bruk i over 500 000 svømmebassenger over hele verden. 

Les mer om Dryde Aqua her

Dryden Aquas AFM filterfabrikk i Basel, Sveits (alternativ til sandfilter)

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Private badeanlegg Norge

Pahlén International AS

+47 35 50 59 90

pahlen@enwa.no 

Enwa Pahlen

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.