Fallback-banner: Badeanlegg

Verdt å vite

Her finner du en samling artikler om vannbehandling, vedlikehold og utstyr til svømmehall, badeanlegg, basseng og SPA. Vi skriver blant annet om produkter og prosesser for rensing av bassengvann innenfor regelverket, bakterier, klor og andre måter å desinfisere vann på. Og så prøver å gi gode råd og tips generelt innenfor renhold og drift av svømmebasseng.

Vår målgruppe er offentlige basseng, kommunale- og private badeanlegg og svømmehaller. Prinsippene vil være de samme som for private svømmebasseng, men offentlige basseng har strenge regler, og det kan ha store konsekvenser om bassengvannet ikke er rent og bakteriefritt.

Noen ganger er ikke den vanlige og regelmessige bruken av klor og bassengkjemi nok.

Selv om bassenget kontinuerlig tilsettes klor, vil ikke dette nødvendigvis under alle forhold forhindre oppblomstring av bakterier og alger i svømmebassenget.

Det brukes klor til å desinfisere badevannet i de aller fleste svømmehaller og badeanlegg. Klor reagerer lett med organisk materialet og stoffer som inneholder nitrogen. Vi utnytter klorens evner til å reagere med organisk materiale for å holde badevannet rent.

Klor er et svært effektivt desinfeksjonsmiddel med veldokumentert virkning. 

Belysning under vann benyttes for å få god sikt i bassenger og ikke minst for å fremheve det dekorative med flotte bassenganlegg. God sikt er essensielt for sikkerheten i bassenget.

Vi skriver også litt om den revolusjonerende utviklingen undervannslys har gjennomgått de siste årene. 

Urenheter reagerer med klor, og etter denne reaksjonen lukter det "klor". Når klorert vann blir tilført forurensninger (i hovedsak fra de badende), og denne forurensningen reagere med klor, kommer "klorlukten" frem.

Jo renere vannet er, jo mindre lukter det av klor, så enkelt er det.

Ultrafiolett lys steriliserer bakterier og alger - men ikke bare det – det reduserer også bundet klor i svømmebassenget, slik at det blir mindre klorlukt og irritasjon fra kloren.

Klor forbrukes i et UV-anlegg, men i og med at UV også gjør mye av «jobben» til klor blir klorforbruket ofte det samme med eller uten UV. 

Bassengvann resirkuleres, renses og tilføres rent tilbake til bassenget. Renseanleggene til offentlig basseng, består av rensing i flere steg, før vannet tilføres tilbake til bassenget.

Artikkelen forklarer veien vannet tar, fra svømmebassenget gjennom rensesystemene og tilbake i bassenget – rent, klart og bakteriefritt – steg for steg. 

Kullfilter (også kalt karbonfilter) til bruk i bassengvann har lenge vært en kjent og effektiv metode for å redusere innholdet av klorforbindelser (bundet klor). For å holde innholdet av klorforbindelser lavt i vannet er det normalt å installere kullfilter i en delstrøm fra hovedsirkulasjonen. Riktig installasjon, dimensjonering og drift av filteret er avgjørende for å oppnå ønsket resultat.

Funksjonelle lister for overløpsrenner i svømmebasseng: 

Hva er poenget med overløpsrister og overløpsrenner i bassenget? 

Overløpsrenner skal ivareta mer enn å ta unna vann som skvulper over kanten. Overløpsrennene er en del av renseprosessen, bølgedempingen, sikkerheten og estetikken til bassenget.

Med en grovmasket sil eller et forfilter, vil man få fjernet de største gjenstandene og partiklene før pumpene bringer vannet rundt til resten av renseanlegget.

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.