Fallback-banner: Badeanlegg

Arendal gjestehavn

Kunde

Arendal gjestehavn

Prosjekt levert

2016

Banebrytende flytende bassengkonsept - et flytende 25 meter basseng med 10 meter bredde, for bruk som basseng for gjestehavnen og som åpent friluftsbad i Arendal havn.

Et pilotprosjekt med Lite-House hvor Enwa Badeanlegg har stått for de tekniske løsningene med vannbehandling, energisystemer og automatisering. Anlegget kan styres og fjernavleses.

Anleggstype

Et flytende 25 meter basseng med 10 meter bredde, for bruk som basseng for gjestehavnen og som åpent friluftsbad i Arendal havn.

Teknisk løsning

Bassenget er laget i sandwichmateriale av CSUB Arendal. Bassenget inneholder også plass for renseanlegg, varmepumper og bassengovertrekk.

Teknisk rom er en del av den flytende konstruksjonen og alt av komponenter befinner seg under vannspeilet langs bassengets ene kortside. Komponentene er festet i vegg og gulv, men det gir likevel litt sjøgang for montørene. 

Standard komponenter

Leveransen for Enwa bestod av komponenter av standard utførelse. Da renseanlegget ikke er i kontakt med sjøvann ble det ikke stilt høyere krav til produktenes egenskaper enn ved landbaserte leveranser. 

Effektive varmepumper

Energien til oppvarming av bassengvannet kommer hovedsakelig fra to effektive varmepumper. De er plassert rett ovenfor vannflaten og fint integrert i bassengets design.

Modulkonstruksjon

Bassenget er bygget i et sandwich-materiale av CSUB Arendal, og måler 25x10 meter. Grunnet modulkonstruksjonen kan størrelsen tilpasses kundens ønsker. Med i denne leveransen til gjestehavnen var også et flytende garderobeanlegg. 

Energi og Miljø

Bassenget er isolert mot sjøvannstemperatur, og primær varme kommer fra effektive varmepumper.

Anleggsdata

  • Antall renseanlegg: 1            
  • Sirkulert mengde: 80 m³/t
  • Type basseng: 25 m svømmebasseng

 

Se innslag fra NRK 7/7-2016

Se innslag fra NRK 30/8-2017

Vellykket pilotprosjekt

Det flytende bassenget i Arendal ble gjennomført som et pilotprosjekt sammen med Lite House - et Arendal-firma som har spesialisert seg på flytemoduler. Grunnet den lave investeringskostnaden, sammenlignet med et basseng på land, er det nå flere som har fått opp interessen for flytende bassenger.

Enwa har gjort seg noen viktige erfaringer på dette første prosjektet med et flytende svømmebasseng. Skulle det blir flere lignende prosjekter, så har Enwa løsningene klare!

For de svømmeglade i Arendal har prosjektet uansett vært særdeles vellykket. Sommerens svømmetreninger har kunnet gjennomføres uten våtdrakt.

Kontakt oss

Offentlige bad Norge

Enwa Badeanlegg AS

+47 22 30 40 40

enwabad@enwa.com

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.