Fallback-banner: Badeanlegg

Holmen Svømmehall

Prosjekt

Asker Kommune

Prosjekt levert

2017

Svømmehallen er ledende innen energibesparende teknologi og skal være en av de mest energieffektive svømmehallene i Norge. Her har Enwa levert flere energibesparende løsninger.

Holmens svømmehall er et Future Built-prosjekt i samarbeid med Verkis og Arkis Arkitekter, samt  TRIO Entreprenører. Svømmehallen skal være fremtidens energieffektive svømmehall.

Keramiske membranfilter

I Holmen svømmehall har Enwa installert
den mest moderne filterteknologien - keramiske membranfilter basert på vakuum.

Filtrene filtrer bedre enn tradisjonelle sandfilter, tar mindre plass, samtidig som det bidrar til et lavere vann- og kjemikalieforbruk.

Stålbasseng med hev- og senkebunn

Svømmehallen består av to stålbassenger. Et terapibasseng med hev- og senkebunn, samt et 25 meters-basseng med 8 baner der 3 av banene også har hev- og senkbar bunn.
Funksjonen er praktisk ved svømmeopplæring, samt gjør det mulig å minske fordampingen da bassenget ikke er i bruk. Mindre avdamping gjør at ventilasjonsanlegget kan gå på lavere effekt og bruke mindre energi.

Automasjon og behovsstyring

Renseanleggene i kjelleren er fullautomatisert og alt kan styres fra byggets SD-anlegg. Anleggene er også behovsstyrt, hvilket innebærer at systemene bruker akkurat den mengde energi som er nødvendig til mengden badebelastning.

Flere energi- og miljøriktige løsninger

Enwa har også levert gråvannsgjenvinning. Løsningen returnerer varme tilbake til systemet fra vann som er på vei til avløp.

Vannet i systemene sirkulerer med hjelp av pumper som er utstyrt med IE4-motorer. Motorene er spesielt utviklet for å være energieffektive og har et lavere strømforbruk enn pumper med tradisjonelle motorer.

Holmen svømmehall har også prioritert arbeidsmiljøet til de ansatte og har derfor egen klorproduksjon og pH-justering med CO2.

Enwa Badeanlegg er stolte leverandører av energibesparende løsninger og håper at flere anlegg velger lignende løsninger i fremtiden.

Anleggsdata:

Antall renseanlegg: 2 stk
Totalt sirkulert mengde: 420m3/h
Bassengkonstruksjon: Stålbasseng med duk

Byggeindustrien Bygg.no

Byggeindustriens Bygg.no har skrevet om prosjektet her https://www.bygg.no/article/1321984

"Det bygges svømmehaller hele tiden, så det er litt farlig å si noe for bombastisk, men jeg vil si at dette er et av de mest energieffektive svømmehallene, om ikke den mest energieffektive, i Norge. Og Norge er i seg selv verdensledende på dette punktet, understreker innleid prosjektleder for Asker kommune, Kenneth Olafsen, overfor Byggeindustrien" henter fra Bygg.no fra en lengre artikkel om Holmen Svømmehall. 

Designed by Allegro - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.